בעקבות תחקיר זיופי השמנים – איך לזהות שמן זית איכותי?

בעקבות תחקיר זיופי השמנים – איך לזהות שמן זית איכותי?

הי חברים,

תחקיר ערוץ 2 וחשיפת הזיופים שבאה בעקבותיו, ערערו את אמון הצרכן ביצרני שמן הזית.
איך תדעו לזהות שהשמן שלכם איכותי?
1. חפשו את תו האיכות של ענף הזית על הבקבוק (מדבקה מוזהבת בצורת טיפה)
2. טעימה מודעת:
– חפשו את הפרמטרים החיוביים שמעידים על איכות:
* פירותיות – ארומה המורגשת בריח (תפוח, בננה, אגוז, עגבניה ירוקה, עשב…)
* מרירות – טעם המורגש במורד הלשון
* חריפות – טעם המורגש בגרון לאחר הבליעה
– חפשו את הפרמטרים השליליים (טעמי / ריחות לוואי) שמעידים על פגם, לדוגמא:
ריח וטעם של: זיתים כבושים, אדמה, יין, חומץ, צבע, תחושת יובש בפה.

אם סימנתם “וי” על כל שלושת המאפיניים החיוביים ולא זיהיתם שום פגם – יש לכם שמן זית איכותי, כתית מעולה.

ואם יש לכם שמן זית איכותי – השתמשו בו הרבה והוא ישמור על בריאותכם.

שתהיה שנת 2016 נהדרת!

בכל שאלה – אנחנו כאן,

תמר וערן גלילי

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]

דילוג לתוכן