כיצד רצוי לאחסן את שמן הזית?

בכדי לשמור על איכותו ועל ערכיו הבריאותיים של שמן הזית שרכשתם, מומלץ לאחסן את שמן הזית מחוץ למקרר בבקבוקים קטנים של עד 750 מ”ל. במידה ורכשתם כמות גדולה של שמן (הכוונה למיכלים של מספר ליטרים) רצוי לחלק אותם לבקבוקים קטנים מיד לאחר הפתיחה ולהקפיד לשמור על כך שיכילו הרבה שמן ומעט אויר.


אחסון שמן זית במקרר הינה טעות נפוצה, אחסונו במקרר לא רק שלא מועיל אלא גם יכול להזיק לאיכותו של שמן הזית. בטמפרטורות נמוכות כמו במקרר רגיל, החלק המימי שבשמן הזית נפרד מהשמן עצמו, שוקע ואיתו שוקעים גם מרבית מנוגדי החמצון שחיוניים לגוף והופכים את שמן הזית לבריא ומומלץ לשימוש.

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אם מניחים סלט מתובל עם שמן זית במקרר ולפני האכילה מערבבים את הסלט, האם בגלל האיחסון במקרר זה עדיין לא בריא, למרות שעירבבנו את הסלט (ואת נוגדי החמצון)?

    1. הי חזי, המאמר מתייחס לאחסון ארוך טווח. אחסון הסלט המתובל במקרר לא יקלקל את השמן אבל חלק מהערכים הבריאים בשמן הזית (וגם בירקות) ילכו לאיבוד.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]

דילוג לתוכן