פנקייקים אווריריים בטירוף
חומרים לבערך 20 פנקייקים קטנים:
1 כוס קמח מלא (אפשר גם לבן) 140 גר
2 גביעי יוגורט 300 גר
2 כפות סוכר חום 40 גר (אפשר קצת יותר, אני אוהב לתת את המתיקות בסוף עם מייפל או דבש)
2 כפיות אבקת אפיה 5 גר
1 קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 בייצים מידה L
2 כפות שמן זית עדין 40 גרם
1/2 כוס חלב 100 מ״ל
קערה לערבוב
ספרי שמן/שמן ונייר מגבת
מחבת טפלון
דבש/סירופ מייפל/סירופ שוקולד
הכנה:
-מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה
– מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים עד שמתאחד, אין בעיה שיהיו גושים קטנים, לא לערבב יותר מדי. צריך להיות דיי סמיך, אם דליל מדי מוסיפים מעט קמח, אם סמיך מדי מעט חלב.
-מחממים מחבת טפלון בחום בינוני/נמוך ובעזרת כף יוצקים עיגולים. לשמור על רווחים כי זה מתרחב.
-כאשר מופיעות בועות ומתחילות להתפוצץ הופכים.
-להגיש עם סירופ מייפל וחמאה
המתכון באדיבות דניאל שליט, שף ויועץ קולינרי.