תהליך עצירת השמן כולל 2 שלבים:
1. גריסה וערבול (כבישה קרה)
המערכת מסוגלת להדפיס דוח לחקלאי על נתוני טמפרטורה של כל התהליך , טמפ’ זיתים, טמפ’ גריסה, טמפ’ ערבול וטמפ’ השמן בסיום.
המערכת מאפשרת שליטה מלאה של המפעיל בכל אחד משלבי התהליך וזאת על מנת להתאים את תהליך ההפקה להרכב הכימי של כל סוג זית, ולייצר טעמים וארומות מובחנים על פי העדפת היצרן.
2. מיצוי ע” דיקנטר
הפרדה בין השמן לפסולת הזיתים.
במערך הייצור שלנו אין ספרטור.
הספרטור מלבד היותו ייצרן של מי עכר רבים הפוגעים באיכות הסביבה, מוריד את הערכים התזונתיים באופן משמעותי וכמו כן את הארומה הדומיננטית
המערכת שלנו מוציאה שמן נקי מהדיקנטר ומייתרת את הצורך בהוספת מים חיצוניים לתהליך הפרדת השמן מה שמגדיר אותה כמערכת אקולוגית ידידותית לסביבה.