חלת חלב ושמן זית עם טימין ושוקולד לבן
חומרים:
* 3 כוסות קמח שמרים (תערובת מוכנה מאוד נוחה לשימוש) – 400 גרם.
* 1 כוס ועוד כף חלב פושר – 230 מ״ל
* 1 כף סוכר חום
* 1 כפית מלח
* 1 כפית משפר אפיה (נשמע מפחיד, בעצם זה תוספת גלוטן ואנזימים שעוזרים ליצור את רשת הגלוטן ויוצרים בצק נוח ותפוח). יש בכל סופר גדול, אפשר גם בלי.
* 3 כפות שמן זית
* חופן עלי טימין מופרדים
* חופן זרעי חמניה לא קלויים
* 1/4 כוס פצפוצי שוקולד לבן (אופציונלי)
* 1 חלמון + קצת חלב להברשה
הכנה:
* מערבבים את קמח, סוכר, מלח, טימין ומשפר האפיה. מוסיפים את החלב והשמן ולשים כ10 דקות עד שנהייה בצק אלסטי וחלק יחסית.
* מניחים בקערה משומנת במעט שמן זית ומכסים במגבת. מתפיחים במקום חמים (אני התפחתי בחדר של המייבש כביסה כשעבד = חם ולח) כשעה עד שמכפיל את הנפח.
* מחלקים את הבצק למספר הצמות שרוצים. אני חילקתי ל5.
* יוצרים גלילים ארוכים בעדינות וקולעים לחלה. ישנם המון סרטי הדרכה ביוטיוב שמסבירים איך. תוך כדי הקליעה מפזרים פצפוצי שוקולד לבן.
* מעבירים לתבנית ומברישים בחלמון. מפזרים את גרעיני החמניה.
* מתפיחים עוד כחצי שעה ואופים כ 45 דקות ב 160 מעלות.
* מקררים על רשת. בוצעים חתיכה ואוכלים עם/בלי קצת חמאה. מחקרים מראים שחלה בצועה יותר טעימה מחלה חתוכה…
המתכון באדיבות דניאל שליט, שף ויועץ קולינרי.