קובנה עם קמח כוסמין, שמן זית ואורגנו טרי

חומרים:

400 גרם קמח לבן

300 גרם קמח כוסמין מלא

500 גרם מים

15 גרם סוכר

7 גרם שמרים יבשים

5 גרם מלח

30 גרם שמן זית

חופן גדול עלי אורגנו טריים

שליש כוס שמן זית

מלח גס

סיר בינוני לג׳חנון

נייר אפייה

הכנה:

-שמים במיקסר את הקמחים, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים 10 דקות. מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים עוד כ 2 דקות. צריך לצאת בצק רך מאוד ודביק (לא מתאים ללישה ביד). אם יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים.

-מעבירים לקערה משומנת בנדיבות בשמן זית להתפחה של חצי שעה עד שעה, עד שמכפיל את נפחו.

-מורחים שמן זית על משטח העבודה ומעבירים את הבצק. מחלקים ל7-8 חתיכות. משמנים טוב את הידיים בשמן זית ופותחים כל חתיכה. מפזרים עלי אורגנו, קצת מלח גס ומגלגלים לאורך. לאחר מכן מגלגלים לשבלול ושמיר בסיר הג׳חנון (עם ניר אפיה בתחתית)

-חוזרים על הפעולה עם שאר חתיכות הבצק. לא להתקמצן על השמן…מכסים את הסיר ומתפיחים עוד כחצי שעה-שעה.

-סוגרים היטב את הסיר, ציר להיות אטום. אני עוטף בעוד נייר אלומיניום להבטיח אטימה אחרת מתייבש (נכון גם כשמכינים ג׳חנון)

– אופים ב 100 מעלות, חום רגיל (לא טורבו) כ7 -9 שעות.

טיפ שקיבלתי מתימני: אחרי האפיה אופים עוד כמה דקות על הגז לקבלת קרום שרוף ופריך…

המתכון באדיבות דניאל שליט, שף ויועץ קולינרי.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]

דילוג לתוכן