״טארט טאטן״ כרישה, טימין, גבינת צאן ואבן יוגורט.
-מחממים בסיר קטן בערך 1/4 כוס שמן זית, צרור עלי טימין מופרדים, מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר חום ומעט מוסקט טחון. מבשלים מעט (לא ממש מטגנים) ושמים בצד.
-חותכים את הכרישות (בערך 4 גדולות וטריות) לעיגולים באורך 2-3 ס״מ בערך. שומרים את העלים הירוקים.
-מערבבים בקערה עם חצי מהשמן זית המתובל, מסדרים בעמידה בתבנית על נייר אפייה ואופים ב 130 מעלות בערך שעה וחצי עד שמתרכך ומתקבל צבע זהוב בהיר. מפעם לפעם מברישים בעוד שמן זית מתובל.
-קוצצים את העלים הירוקים ומקפיצים במעט שמן זית במחבת עם ממש טיפה מלח (הגבינה ואבן היוגורט יתנו עוד מליחות)
מפוררים גבינה בולגרית / גבינת צאן ומערבבים עם העלים המוקפצים.
-מחממים מחבת גדולה, משמנים בעוד שמן זית ומסדרים את הכרישות. מפזרים בין הרווחים את תערובת העלים והגבינה ומה שנשאר מפזרים על.
-מכסים בעיגול בצק פריך או עלים, אפשר להכין ואפשר לקנות. העיגול צריך להיות יותר גדול מהמחבת.
-תוחבים את השוליים לתוך המחבת, מחוררים בכמה נקודות כדי שיצאו אדים ומכניסים לתנור שחומם ל 170 מעלות.
-אופים כ 25-30 דקות, בסיום האפיה הופכים על צלחת ומגרדים אבן יוגורט (אפשר עוד גבינה או פרמז׳ן)
*בגלל אחוז הסוכר הנמוך יחסית, אם לא מתקבל צבע מקורמל יפה, אפשר לאפות עוד אחרי ההפיכה כ 3-5 דקות בחום גבוה במצב טורבו גריל עליון
המתכון באדיבות דניאל שליט, שף ויועץ קולינרי.