קובנה עם קמח כוסמין, שמן זית ואורגנו טרי
חומרים:
400 גרם קמח לבן
300 גרם קמח כוסמין מלא
500 גרם מים
15 גרם סוכר
7 גרם שמרים יבשים
5 גרם מלח
30 גרם שמן זית
חופן גדול עלי אורגנו טריים
שליש כוס שמן זית
מלח גס
סיר בינוני לג׳חנון
נייר אפייה
הכנה:
-שמים במיקסר את הקמחים, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים 10 דקות. מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים עוד כ 2 דקות. צריך לצאת בצק רך מאוד ודביק (לא מתאים ללישה ביד). אם יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים.
-מעבירים לקערה משומנת בנדיבות בשמן זית להתפחה של חצי שעה עד שעה, עד שמכפיל את נפחו.
-מורחים שמן זית על משטח העבודה ומעבירים את הבצק. מחלקים ל7-8 חתיכות. משמנים טוב את הידיים בשמן זית ופותחים כל חתיכה. מפזרים עלי אורגנו, קצת מלח גס ומגלגלים לאורך. לאחר מכן מגלגלים לשבלול ושמיר בסיר הג׳חנון (עם ניר אפיה בתחתית)
-חוזרים על הפעולה עם שאר חתיכות הבצק. לא להתקמצן על השמן…מכסים את הסיר ומתפיחים עוד כחצי שעה-שעה.
-סוגרים היטב את הסיר, ציר להיות אטום. אני עוטף בעוד נייר אלומיניום להבטיח אטימה אחרת מתייבש (נכון גם כשמכינים ג׳חנון)
– אופים ב 100 מעלות, חום רגיל (לא טורבו) כ7 -9 שעות.
טיפ שקיבלתי מתימני: אחרי האפיה אופים עוד כמה דקות על הגז לקבלת קרום שרוף ופריך…
המתכון באדיבות דניאל שליט, שף ויועץ קולינרי.