חלת חלב ושמן זית עם טימין ושוקולד לבן

חומרים:

* 3 כוסות קמח שמרים (תערובת מוכנה מאוד נוחה לשימוש) – 400 גרם.

* 1 כוס ועוד כף חלב פושר – 230 מ״ל

* 1 כף סוכר חום

* 1 כפית מלח

* 1 כפית משפר אפיה (נשמע מפחיד, בעצם זה תוספת גלוטן ואנזימים שעוזרים ליצור את רשת הגלוטן ויוצרים בצק נוח ותפוח). יש בכל סופר גדול, אפשר גם בלי.

* 3 כפות שמן זית

* חופן עלי טימין מופרדים

* חופן זרעי חמניה לא קלויים

* 1/4 כוס פצפוצי שוקולד לבן (אופציונלי)

* 1 חלמון + קצת חלב להברשה

הכנה:

* מערבבים את קמח, סוכר, מלח, טימין ומשפר האפיה. מוסיפים את החלב והשמן ולשים כ10 דקות עד שנהייה בצק אלסטי וחלק יחסית.

* מניחים בקערה משומנת במעט שמן זית ומכסים במגבת. מתפיחים במקום חמים (אני התפחתי בחדר של המייבש כביסה כשעבד = חם ולח) כשעה עד שמכפיל את הנפח.

* מחלקים את הבצק למספר הצמות שרוצים. אני חילקתי ל5.

* יוצרים גלילים ארוכים בעדינות וקולעים לחלה. ישנם המון סרטי הדרכה ביוטיוב שמסבירים איך. תוך כדי הקליעה מפזרים פצפוצי שוקולד לבן.

* מעבירים לתבנית ומברישים בחלמון. מפזרים את גרעיני החמניה.

* מתפיחים עוד כחצי שעה ואופים כ 45 דקות ב 160 מעלות.

* מקררים על רשת. בוצעים חתיכה ואוכלים עם/בלי קצת חמאה. מחקרים מראים שחלה בצועה יותר טעימה מחלה חתוכה…

המתכון באדיבות דניאל שליט, שף ויועץ קולינרי.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]

דילוג לתוכן