בית הבד

בית בד גלילי ממוקם 50 מטר מכרם הזיתים האורגני של משפחת גלילי.

לאחר שנים רבות של הפקת שמן זית בבתי בד איזוריים, נפלה ההבנה כי על מנת להפיק שמן זית יחודי באיכות מירבית יש לבצע את התהליך המלא במשק, מהשתיל ועד הבקבוק בידיי המשפחה ועל כן הוכנס למשק מערך מיצוי שמן זית מתקדם קטן ומיוחד, אקולוגי, המסוגל לקלוט כ 150 ק”ג זיתים בשעה.

בעונת המסיק 2013 הוחלף מערך המיצוי למערך המתקדם ביותר בעולם מתוצרת oliomio וכעת מסוגל לקלוט 500 ק”ג זיתים בשעה.
(למען הבהרה בית בד תעשייתי סטנדרטי מסוגל לקלוט מינימום 3-4 טון זיתים בשעה).

בית הבד שלנו פועל בשיטה אקולוגית דו – פאזית ומגיע מטוסקנה שבאיטליה תוצרת oliomio.

בית בד גלילי דוגל בייצור והפקת שמן זית איכותי עם הקפדה על ניקיון ושמירה על איכות הסביבה, לשם כך הקמנו מערכת יחודית להפרדת עלים וענפים יבשים, ניקוי ושטיפת הזיתים בטרם כניסתם לפס הייצור. בבית הבד מופעלת מערכת חדישה שפועלת בשיטה דו-פאזית. 

תהליך עצירת השמן כולל 2 שלבים:

1. גריסה וערבול (כבישה קרה)

המערכת מסוגלת להדפיס דוח לחקלאי על נתוני טמפרטורה של כל התהליך , טמפ’ זיתים, טמפ’ גריסה, טמפ’ ערבול וטמפ’ השמן בסיום.

המערכת מאפשרת שליטה מלאה של המפעיל בכל אחד משלבי התהליך וזאת על מנת להתאים את תהליך ההפקה להרכב הכימי של כל סוג זית, ולייצר טעמים וארומות מובחנים על פי העדפת היצרן.

2. מיצוי ע” דיקנטר


הפרדה בין השמן לפסולת הזיתים.

במערך הייצור שלנו אין ספרטור.

הספרטור מלבד היותו ייצרן של מי עכר רבים הפוגעים באיכות הסביבה, מוריד את הערכים התזונתיים באופן משמעותי וכמו כן את הארומה הדומיננטית

המערכת שלנו מוציאה שמן נקי מהדיקנטר ומייתרת את הצורך בהוספת מים חיצוניים לתהליך הפרדת השמן מה שמגדיר אותה במערכת אקולוגית ידידותית לסביבה.

השלב הבא בתהליך הפקת השמן הוא הפרדת המשקעים:

אנו משתמשים במסנן מיוחד לסינון השמן סמוך מאד למועד הפקתו, על מנת לסלק את חלקיקי הפרי מן השמן ולמנוע היווצרות משקעים הפוגעים באיכות השמן.

לאחר הסינון השמן מאוחסן במיכלי נירוסטה אטומים לאויר ולאור בשיטת always full המונעים את התחמצנות השמן.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]

דילוג לתוכן